Sunday, October 31, 2010

::knowing me,knowing you::

Betul kata orang hidup ini ibarat roda yang berputar..kadang2 kita berada di ats dan kadang2 kita berada di bawah..ada sesetangah orang lupa akan dirinya bila di ats dan ada yang akan wat apa saja utk sampai ke ats..itulah hidup..hidup merupakan suatu pengembaraan yang paling tidak dpat di lupai n suatu pngembaraan yng hebat dn mncabarkan..semua orng brlumba2 mnjadi yang terbek..
namun.. ada sesetngah manusia yng tidak ingin kan khidupan..kenapaka???stiap manusia mmiliki len ati,mstila len pndapat kan..but,for me..life is a story..story that you made it by your ownself by given script from Allah...Allah ygn tntukan jln critanya tnggal kita watakkan dgan lbih bek jak watak kita 2..klu dha d sru kita ktawa..ktawala tp jgan plak lebih2..pas tue klu kita d suru mnangis then cry and then find the solution to stop you from cry again....wat a simple life right???
Di dunia yng pnuh dgan fatamorgana ney,kita knalah brani berdepan bkannya brtapuk di blakang mnta bntuan jak..klu kita di depan,mngkin berbahaya but at least..kita taw apa yng orng lain xtaw dan itu merupakan suatu pngalaman yang bek dari seribu pngalaman yang len..
Jalan cerita hidup kita kan lbih brmakna klu ada wtak len dlam crita tue..
:::ayah.mak.adik.abang.nenek.atok.sepupu.kawan n Cinta..=).:::
smua ney wtak2 yang penting dalam hidup kita,..dan kite syang sume wtak2 tue..

:::::::Bagi kite::::
.Lelaki yng pling tabah ialah ayah kite..En. Nanang Nermawi..
.Wanita yng pling cntik ialah Pn.Gina Quomeo Pungtod..cntikkan nma mak kite..tp pas msuk islam,beliau di gelar Pn. Mariani Abdullah..
.Budak prempuan yng pling comel..adik kite..Effa Rizzan..
.dan last skali jejaka trhensom d Kunak..Zhul Helmy Shafizzan..ney adik llaki kite la..
Kmi hdup tak la kaya taw miskin sngat..hanya sebuah kluarga yng simple dan pnuh dengan crita..
adedehhhhh....kite sbuk crita psal kluarga tp tuan pnya empunya crita blum lg d tahu..bha,dis is abot me..=)..
:::My Personalities::
Bismillahirrahmanirrahim..
::Nama di beri Nurul Fhaviana..

::Lahir pada 14 Julai 1991 di Hospital Lahad Datu,Sabah negeri Di Bawah Bayu..kiu3.

::Pasal gelaran ney juz panggil Vian jak..Princess Vee pn bole..lg kite glakkan..haha3..

::Ciri2???ermm..tinggi jugak la then kurus..huhu..tp tgah dalam usaha maw mnggemukkan diri dha ney..so,wish me luck k..^_^..

::Islam is the way of life..and that is my Religion..I LOVE TO BE A MUSLIM..

::My favourite...kite ske makan,ske pkai cntik2 tapi tue pn klu tem sndri2 la..malu maw kasih tngok orng t d ktakan plak jelik..hehe2..,nontn Love story,blajar Maths & Accounting..,pigi pantai then cari siput...buat assesories..cntikkan bilik tidur dn tmpat blajar..,wat sajak..tnam bunga dpan uma,melukis pakaian pngantin..,edit my picture and the most thing i love to is drink a hot chocolate and listen to my favourite songs in the same time sit side the window..
i love this situation..its full with harmonious and peaceful..bak kata orng dalam hati ada taman bunga..=).

::Ada satu bnda yang kite pling ske wat tp kita masih lum pndai wat..Pandu kreta..tringin sngat nak pndu kreta ayah kat uma tp apa kan daya..Si Vian ney mna la pndai bawa keta..maw start enjin pn ketakutan ndak lagi lancar2..tp xpa..Agi Hidup,Agi Ngelaban..I like that slogan..slagi hidup,kite msti brjuang..yakin boleh bwa keta Vian,.Vian bole!!!!adedehh..heheh2..

::apa lagi ya???ohh ya..i just want to tell im not ambitious..ckup la ada sbuah uma yang bsar,kreta yng bsar,ada tkang gaji,tukang kebun,...ada taman uma yang luas,ada restoran yang cntik...dan yng pling pnting,ada sebuah sekolah knak2 sndri..kite ske ma knak2..lbih2 lagi yng kiut miut..nak sngat pcit mka dorng..hehehe..demikianlah cita2 kite..=)

::kite ngaku kite xcntik,xpndai brgaya,xpndai brjenaka,xpndai m.a.s.a.k..tp kite ada ksungguhan tuk jdikn pa yng kite xpandai jd mahir dn x ada,kite mliki..but,you ave to know one thing abot me..
you look im smiling..but inside im dying..(power kan??)juz kidding..kui3..